Testen op verschillende locaties in Nederland

De corona sneltest

Om de corona crisis de kop in te drukken is testen heel belangrijk gebleken. De sneltest is daarbij ook een goede uitkomst. Bij coronatesten.nl bieden wij u veilige en betrouwbare sneltesten die binnen no-time zien of u besmet bent met het coronavirus of niet. We gebruiken bij Coronatesten.nl de antigeen sneltest, welke is goedgekeurd door de overheid (het RIVM). Op deze pagina vindt u meer informatie over de supersnelle coronatest en hoe de sneltest precies in zijn werk gaat.

Let op: De sneltest levert ook voor een beperkt aantal bestemmingen een non-covid verklaring op. Check wel altijd even bij de ambassade van het land (via https://www.nederlandwereldwijd.nl) of een sneltest voldoende is. In de meeste gevallen is een PCR test verplicht.

united-nations-covid-19-response-m6OZNfmo2Dk-unsplash

Hoe werkt een corona sneltest?

De corona sneltest van coronatesten.nl werkt met de antigeen-test, welke officieel de Panbio COVID-19 sneltest wordt genoemd. De antigeen-sneltest toont aan of er viruseiwitten in uw keel of neusslijm aanwezig zijn. Dit doen we door middel van een nasofaryngeale swab, waarbij we met een wattenstaafje in uw keel of uw neus slijm afnemen, wat we vervolgens testen.

Let op!  De uitslag van een sneltest kunt u in de meeste gevallen niet gebruiken om mee te reizen. Voor de meeste bestemmingen heeft u een PCR test nodig.

Betrouwbaarheid

De antigeen-sneltest is goedgekeurd door het RIVM evenals de GGD sneltest. Daarnaast hebben de testen een CE keurmerk en zijn ze goedgekeurd door de World Health Organization en de EU. Uit grondig onderzoek is gebleken dat een negatieve uitslag van de sneltest ook daadwerkelijk een garantie is voor de afwezigheid van het coronavirus in uw lichaam. Hier waren voor november nog onduidelijkheden over. Met een negatieve uitslag van de sneltest kunt u er dus vanuit gaan dat u op het moment van afname het coronavirus niet bij u draagt. 

Wanneer heb ik de uitslag van de snelle coronatest?

De uitslag van de sneltest corona krijgt u – de naam van de test maakt het al een beetje duidelijk – al heel snel. Vaak heeft u binnen 20 minuten al de uitslag van de test. U ontvangt deze test via een e e-mail in een beveiligde omgeving. Na het afnemen van materiaal kunt u dus weer naar huis – wachten op de locatie tot de uitslag binnen is, is niet toegestaan. We willen namelijk zo min mogelijk mensen op de locatie hebben. Wanneer de uitslag van de test negatief is, kunt u in principe weer terug naar huis of verder met uw dagelijkse bezigheden. Ernstig zieke personen, personen ouder dan 70 jaar en personen met een ernstige achterliggende medische aandoening, dienen een aanvullende PCR test doen wanneer de uitslag van de sneltest negatief is. Wanneer de uitslag positief is, is het belangrijk om direct naar huis te gaan en daar in isolatie te blijven. U volgt dan de richtlijnen die zijn opgesteld door het RIVM. 

Wanneer moet ik me laten testen?

Het is het meest verstandig om u te laten testen op het moment dat u onderstaande klachten ervaart. Dit zijn de klachten die passen bij het coronavirus.

  • Koorts
  • Keelpijn
  • Droge hoest

  • Vermoeidheid
  • Benauwdheid
  • Verlies van reuk- en smaakvermogen

Corona sneltest inplannen

Een corona sneltest inplannen via coronatesten.nl gaat gemakkelijk en snel. Plan via de button beneden een afspraak in. Vul de vragen in en kies voor een sneltest. 

Vervolgens kiest u de datum, tijd en locatie waar u de corona sneltest wilt laten doen. Zorg dat u op tijd bij de locatie bent (vergeet uw mondkapje niet!), zodat we de sneltest ook daadwerkelijk snel kunnen uitvoeren. De kosten voor een sneltest bedragen €34,95 (inclusief consultkosten). 

Plan hier gemakkelijk en snel uw Corona sneltest