Testen op verschillende locaties in Nederland

De PCR test

De PCR test wordt gezien als de meest betrouwbare test om te bepalen of iemand het coronavirus bij zich draagt. De PCR test is de meest gebruikte test om het virus op te sporen. Doorgaan is de PCR test de test die u moet doen voordat u op reis gaat. Na het doen van een PCR-test ontvangt u een non-covid verklaring bij een negatieve uitslag van de PCR test zodat u veilig kan reizen. Dit geldt ook voor mensen die ons land in willen. Zij worden alleen met een negatieve PCR test binnen gelaten.
united-nations-covid-19-response-m6OZNfmo2Dk-unsplash

Hoe werkt de PCR test en wanneer krijg ik de uitslag?

De PCR test staat voor Polymerase Chain Reaction en is een test om aan te tonen of je op het moment van afname besmet bent met het coronavirus (SARS-CoV-2). Met een wattenstaafje wordt een uitstrijk genomen uit de neus en/of keel. Dit materiaal gaat vervolgens naar een laboratorium. Bij de PCR- test wordt een kopie van een deel van het virus gemaakt. Een stukje genetisch materiaal wordt een paar keer vermenigvuldigd, om het virus wanneer aanwezig aan te kunnen tonen. Een groot voordeel is dat de PCR-test een hoge testgevoeligheid heeft. Dit houdt in dat het virus ook al gedetecteerd wordt bij mensen die nog maar heel weinig virusdeeltjes in hun lichaam hebben. De PCR test wordt mede om die reden gebruikt voor mensen die nog geen of weinig klachten ervaren.

Na het afnemen van de PCR test worden de uitslagen altijd binnen 24 uur verstuurd, in de meeste gevallen binnen 8 uur.

De betrouwbaarheid

Van alle coronatesten is de PCR test het meest betrouwbaar. Om die reden wordt de PCR test ook het vaakst gebruikt. De testen die we gebruiken bij coronatesten.nl zijn allemaal goedgekeurd en gecheckt door het RIVM. Zo wordt ook de betrouwbaarheid van de PCR test gewaarborgd. 

Wat kost een PCR test?

De kosten van de PCR test bedragen €89,- Hier zitten de consultkosten ook bij inbegrepen. U ontvangt een gezondheidsverklaring waarmee u kunt reizen. U kunt gemakkelijk een afspraak inplannen via deze pagina. Vul de vragen in en kies voor het aanvragen van een PCR test. Vervolgens kiest u de datum, tijd en locatie waar u de PCR test wilt laten doen. Zorg dat u op tijd bij de locatie bent (vergeet uw mondkapje niet!), zodat we de PCR test goed, snel en effectief kunnen uitvoeren. Na het uitvoeren van de PCR test kunt u naar huis en wacht u daar tot de uitslag binnen is. Wanneer u klachten ervaart dient u de richtlijnen van het RIVM te volgen. 

Wanneer moet ik me laten testen?

Het is het meest verstandig om u te laten testen op het moment dat u onderstaande klachten ervaart. Dit zijn de klachten die passen bij het coronavirus.

  • Koorts
  • Keelpijn
  • Droge hoest

  • Vermoeidheid
  • Benauwdheid
  • Verlies van reuk- en smaakvermogen

Plan hier gemakkelijk en snel uw PCR test