Testen op verschillende locaties in Nederland

Het corona virus

De wereld wordt nog altijd in zijn greep gehouden door het coronavirus. Het is belangrijk dat we het coronavirus onder controle houden en het aantal besmettingen tot een minimum beperken. Coronatesten spelen daar een grote rol bij. Zo geven we door te testen corona een kleinere kans om zich te verspreiden. Bij coronatesten.nl vindt u drie verschillende varianten van de corona test: de sneltest, de PCR test en de serologie test.

Wilt u dus een coronatest laten doen? Dan kunt u via coronatesten.nl een coronatest betrouwbaar, snel en veilig online aanvragen.

Hoe gaat een coronatest? 

Het antwoord op deze vragen is afhankelijk van het type coronatest dat u wilt doen, de sneltest of de PCR test. 

Zo gebruiken we bij coronatesten.nl één van de twee goedgekeurde sneltesten in Nederland, de Abbott Panbio COVID-19 sneltest (ook wel de antigeentest genoemd). Met de sneltest wordt binnen 20 minuten gemeten of u bepaalde viruseiwitten (antigenen) in het lichaam heeft die op het coronavirus (SARS-CoV-2) wijzen. Verkrijgbaar op al onze vestigingen.

Wat de PCR test betreft neemt een van onze verpleegkundigen of doktersassistenten on onze vestiging in Haps met een wattenstaafje slijm uit uw keel en neus. Dit wordt vervolgens in het laboratorium geanalyseerd op het coronavirus. Met de PCR test kan worden vastgesteld of u op dit moment het coronavirus in uw lichaam heeft. De uitslag van de coronatest heeft u doorgaans binnen 24 uur. De coronatesten afnemen duurt niet langer dan 5 minuten.

Online een afspraak maken

Bij coronatesten.nl kunt u makkelijk online een afspraak maken voor een coronatest. U kunt uw coronatest online aanvragen via deze pagina. Om de afspraak te maken hebben we enkele gegevens van u nodig en stellen we u enkele vragen. Zo willen we onder meer weten welk type coronatest afspraak u wilt maken, voor hoeveel personen u deze corona test afspraak wilt maken en of u op dit moment corona-gerelateerde klachten heeft.

Vervolgens kunt u kiezen wanneer u de coronatest wilt laten plaatsvinden. U kunt ervoor kiezen om zo snel mogelijk de afspraak in te plannen, of te wachten op een moment dat u in uw buurt kunt laten testen. Om de wachttijd coronatest zo kort mogelijk te houden, testen we ook op zaterdag en de avonduren. 

Wanneer krijg ik de uitslag?

Het voordeel van onze particuliere coronatest is dus dat we ook in het weekend en in de avond doortesten. Uiteraard heeft u ook dan de uitslag van de coronatest in het weekend of ‘s avonds al binnen. Hoe snel u uitslag van de coronatest ontvangt hangt af van het type test dat u heeft gedaan. Bij de sneltest is dit al binnen 20 minuten, bij een PCR test krijgt u de uitslag doorgaans binnen 24 uur. 

U ontvangt uw coronatest uitslag online via de mail, in het Nederlands en Engels. Wanneer u bij de GGD een coronatest laat uitvoeren ontvangt u de uitslag vaak via DigiD. Hierin verschillen wij dus iets, maar onze testen zijn hetzelfde als de coronatest van de GGD. Met onze sneltest ontvangt u de uitslag sneller – binnen 20 minuten.

Bij een negatieve Sneltest of PCR test ontvangt u een non-covid verklaring. Deze is geschikt om mee te reizen.

Wanneer moet ik me laten testen?

Het is het meest verstandig om u te laten testen op het moment dat u onderstaande klachten ervaart. Dit zijn de klachten die passen bij het coronavirus.

 • Koorts
 • Keelpijn
 • Droge hoest

 • Vermoeidheid
 • Benauwdheid
 • Verlies van reuk- en smaakvermogen

Onze coronatesten

feature

PCR test € 99,95

De PCR test is ook mogelijk wanneer u geen klachten ervaart. De analyse van de test vindt plaats in ons RIVM goedgekeurde laboratorium. De uitslag van de PCR test is doorgaans binnen 24 uur binnen. Alleen verkrijgbaar in onze vestiging in Haps.
feature

Sneltest € 34,95

De Sneltest kosten bedragen €34,95. U ontvangt een gezondheidsverklaring waarmee u kunt reizen naar landen die dit accepteren.

Bij ons kunt u terecht voor een PCR test, een sneltest en een serologische test

Veelgestelde Corona Vragen

Meest voorkomende vragen

Hier vindt u een aantal veelgestelde vragen omtrent coronatesten.
 • MIJN CORONATEST IS POSITIEF. WAT MOET IK NU DOEN?
  Als uw coronatest positief is, dan volgt u de richtlijnen van het RIVM. De grote lijnen van deze adviezen bij een positieve uitslag is dat u thuis in isolatie moet. U blijft minimaal 7 dagen thuis, geteld vanaf het moment dat u klachten heeft gekregen. Wanneer u na de 7 dagen minimaal 24 uur klachtenvrij bent, mag u weer naar buiten. Is de uitslag positief, maar heeft u geen klachten en zijn deze na 5 dagen ook niet ontwikkeld? Dan mag u weer naar buiten. Bespreek dit wel eventueel met de GGD.
 • KUNNEN KINDEREN OOK GETEST WORDEN OP CORONA?
  Wij merken dat er veel vragen zijn over uw kind of kinderen testen op corona. Het advies van het RIVM is dat de coronatest kinderen kan helpen wanneer zij echt heftige klachten hebben die corona-gerelateerd zijn. Of uw kind een coronatest moet doen, hangt naast de ernst van de klachten af van de leeftijd van uw kind. Sinds januari 2021 geldt dat het beleid rondom kinderen iets veranderd is. Momenteel wordt aangeraden om kinderen onder de 12 te testen. De nieuwe Britse variant van het coronavirus is daar de grootste reden van. Het is namelijk (nog) onduidelijk in hoeverre deze variant wordt verspreid via kinderen.
 • HOEVEEL KOST EEN CORONATEST?
  De kosten van een coronatest verschillen per type test. Om kosten in kaart te brengen hebben we een overzicht van onze tarieven online staan. De kosten per sneltest zijn €34,95. De PCR test kost €99,95. De consultkosten per type test zitten bij de prijs inbegrepen. Tevens zit er een non-covid verklaring inbegrepen bij de PCR test zodat u veilig kan reizen.